|  | 

سرگرمی و تفریحی

اطلاعاتی در مورد دزدگیر و انواع دزدگیرها

img-responsive

اطلاعاتی در مورد دزدگیر و انواع دزدگیرها

دزدگیر

اطلاعاتی در مورد دزدگیر و انواع دزدگیرها

دزدگیر یا سیستم اعلام سرقت وسیله‌ای است که به هنگام گذر از یک حریم خصوصی یا شکستن یک قفل، با اعلام صدا، این عمل غیرقانونی را اعلان می‌کند. در این مقاله در مورد دزدگیر و انواع دزدگیر بیشتر صحبت می کند.

دزدگیر چیست؟

دزدگیرهای موجود در بازار هرچند از لحاظ ظاهر در انواع و اشکال مختلفی ارائه شده‌اند، ولی بطور کلی همگی آنها دارای یک ساختار مشترکی می‌باشند، یعنی اکثر دزدگیرها دارای خط تحریک باز و خط تحریک بسته هستند که محل وصل حسگر باز و حسگر بسته می‌باشند و دارای کلید معمولی یا سوئیچ آلفا یا قفل رمزی یا کلید کنترل از راه دور جهت روشن و خاموش کردن دستگاه می‌باشند. همچنین مدارات دزدگیر شامل مدار شارژ باتری جهت قطع شدن برق دستگاه بوده و دارای مدار آژیر می‌باشند و در نهایت دزدگیرها گاهشمار ورود و گاهشمار خروج و گاهشمار آژیر دارند و ممکن است مجهز به تلفن کننده خودکار در هنگام تحریک نیز باشند. سازنده‌ی این دستگاه شخصی امریکایی به‌نام ریورند اگوستیس راسل بوده است.

جعبه دزدگیر

جهت ایمنی دستگاه دزدگیر، بهتر است که مدار اصلی دزدگیر در یک جعبه آهنی به طول ۳۰ سانتیمتر و عرض ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۰ سانتیمتر که به شکل یک کمد کوچک ساخته شده و با یک در که بر روی لولا قرار داشته و باز و بسته می‌شود، قرار گیرد (مانند جعبه نامه‌های پستی) و در جعبه سوراخی جهت خروج سیمها در نظر گرفته شود و بهتر است که سیمها از داخل یک لوله پلاستیکی (مانند شلنگ) عبور داده شوند و چنانچه سیم کشی دزدگیر توکار باشد، ایمنی بیشتری را ایجاد می‌نماید.

ضمناً دیودهای نوری واقع بر مدار دزدگیر بهتر است از روی مدار خارج شده و بر روی جعبه دزدگیر نصب گردیده و توسط سیم به مدار دزدگیر وصل شوند. یک سوئیچ آلفا بر روی جعبه دزدگیر جهت قطع و وصل سیستم نصب می‌شود. همچنین در صورتی که خواسته باشید مدار شماره‌گیر خودکار تلفن را به مدار دزدگیر نصب نمایید، بایستی یک بلندگوی کوچک در محل نقطه SP (بلندگو) وصل نموده و داخل جعبه دزدگیر و در کنار میکروفون مدار شماره‌گیر اتومات قرار دهید. ضمناً جهت خنک شدن قطعات واقع در جعبه بهتر است که از دو طرف، سوراخهایی جهت ورود و خروج هوا برای مدار در نظر گرفته می‌شود. انواع دیگری از دزدگیرها همچون دزدگیر لباس هم وجود دارد که شکل کار آنها به کلی متفاوت است. دزدگیر لباس یا گیت‌های فروشگاهی هوشمند، گیت هایی هستند که در خروجی یک فروشگاه نصب می شوند و نسبت به خروج غیر قانونی کالا که تگ یا برچسب مربوطه غیرفعال نشده اند، حساسند.

طرز وصل کردن سیمهای دستگاه دزدگیر

معمولاً در اکثر دزدگیرها از جعبه اصلی که مدار دزدگیر در آن قرار دارد، مجموعاً هشت سیم خارج می‌شود. چهار سیم برای چشم نوری فروسرخ (حسگر نوری) خارج می‌شود که دو سیم از این چهار سیم مربوط به ولتاژ مثبت و منفی ۱۲ ولت تغذیه چشم فروسرخ و دو سیم دیگر مربوط به نقطه رله چشم می‌باشد که در هنگام تحریک، این دو سیم به یکدیگر وصل می‌شود.

حال اگر تعداد چشمها بیشتر شود، باز هم همین چهار سیم خارج می‌شود که از مثبت و منفی به تک تک چشمها، ولتاژ رسیده و دو سیم دیگر به بقیه چشمها که دو پایه آنها با دو پایه دیگر چشمها بطور سری قرار گرفته می‌شوند، متصل می‌گردد و همچنین دو سیم از مدار دزدگیر به ولتاژ ۲۲۰ ولت برق شهر وصل می‌شود و دو سیم دیگر جهت وصل شدن به بلندگو خارج می‌شود.ولی اکثر چشمی های امروزی ۶ سیم هستند که دو سیم برای برق چشمی که ۱۲ ولت dcاست . دو سیم جهت اعلام وضعیت بین چشمی و دستگاه مرکزی که normally close است ودو سیم دیگر برای tamper قرار داده شده است بمنظور خرابکاری روی سیم یا بریدن آن حتی درهنگامی که دستگاه غیر فعال است

بلندگوی دزدگیر

معمولاً در دستگاههای دزدگیر، صدای قوی آژیر یک امتیاز بشمار می‌آید و اکثر مردم مایل هستند که صدای آژیر دزدگیر قوی باشد. ازاینرو بهتر است که از بلندگوهای بوقی جهت این کار استفاده شود. معمولاً بلندگوی بوقی یا وات جهت این کار مناسب می‌باشد و بهتر است که بلندگو در یک جعبه فلزی محکم شده و جلوی جعبه باز باشد و باید آن را در بیرون ساختمان و در قسمت بلندی نصب نمود که دسترسی به آن به سادگی ممکن نباشد.

اگر سیم کشی بلندگو توکار باشد، بهتر می‌باشد، زیرا یکی از آنها مشکلات دستگاههای دزدگیر مسئله بلندگو می‌باشد و چنانچه سیمهای بلندگوی آن قطع شود، خبر کننده دستگاه از کار می‌افتد. البته می‌توان چندین بلندگو در چند نقطه با یکدیگر موازی کرد و نصب نمود و کمی ضریب ایمنی را بالاتر برد. همچنین اگر از بلندگوی بدون سیم استفاده شود، مشکل قطع شدن سیمهای بلندگو نیز وجود نخواهد داشت. مدارات الکترونیکی بلندگو شامل یک مدار ایجاد پالس ویک مدار تقویت کننده (امپلی فایر )میباشدکه این مدارات به بلندگو نصب می‌شوند.این مدارات بیشتر از ترانزیستورها و ICهای قدرت با توان بالا در مدار خود استفاده می‌کنند.

باتری تغذیه

یک باتری ۱۲ ولتی اسیدی که معمولاً در جعبه دزدگیر قرارداده می شود و در صورت قطع برق یا خرابکاری احتمالی در سیمهای برق ورودی سیستم را معمولاً تا ۴۸ ساعت تغذیه می کند.

مرکزآلارم (Alarm Center)

به مرکزی اطلاق می گردد که باهدف تجمیع، پایش وپالایش آلارم های ارسالی از سوی تجهیزات اعلان سرقت اصناف، فروشگاه‌ها واماکن تجاری ومسکونی ایجاد شده است. در این مرکزعلاوه بر آلارم های اعلان سرقت انواع آلارم های اورژانس پزشکی وآتش نشانی را نیز می‌توان نگهداری نمود.امروزه در جهان با گسترش شهر نشینی و توسعه صنعتی ، جرایم نیز متنوع و پیچیده شده اند و متناسب با آن روشهای پیشگیری و مقابله با جرایم نیز تغییرات و پیشرفتهای بسیاری داشته اند. یکی از روشهای تکنیکی و فنی در مبحث مهندسی سیستمهای حفاظتی (Security Engineering) و تکنولوژی حفاظتی (Security Technology) که با توسعه و پیشرفت IT در صنعت سیستمهای حفاظتی شکل گرفت مراکز کنترل حفاظتی (Security Central Station) میباشد.در مرکزآلارم معمولاً یک نفر اپراتور برای تعداد مشخصی مشترک بصورت 24 ساعته شیفت قرارداده می‌شود ویک نفر بصورت کادر اداری بعنوان سرشیفت انتخاب می گردد. در حال حاضر در شهر تهران این مرکز با مدیریت بنیاد تعاون ناجا فعال می باشد.

بلندگوی داخلی

یک بلندگو که داخل جعبه دزدگیر نصب میشود و با برق 12 ولت دی سی تغذیه میشود.

بلندگوی خارجی

یک بلندگوی شیپوری که در محیط بیرونی نصب میشود و معمولا داخل یک محفظه فلزی قرار میگیرد.

تلفن کننده

وسیله ای که بعد از ایجاد آلارم دزدگیر شروع به تماس و ارسال پیامک به شماره های داخل حافظه آن می کند. همچنین این وسیله قابلیت کنترل لوازم برقی و ارسال دستور و کنترل دزدگیر را فراهم مبکند.

انواع دزدگیر

همانگونه که اشاره شده با پیشرفت تکنولوژی و حفاظت راه دور (ریموت مانیتورینگ) در کنار هوشمند سازی تحت شبکه ساختمان ها، نسل های جدیدی از دزدگیرهای اماکن پا به عرصه نهاده اند.

در یک دسته بندی کلی انواع تکنولوژی دزدگیر اماکن عبارتند از:

  • دزدگیر های ساده مبتنی بر آژیر و هشدار محلی
  • دزدگیرهای اماکن با سیستم آلارم راه دور مبتنی بر خطوط تلفن ثابت
  • انواع دزدگیر اماکن بی سیم
  • انواع دزدگیر اماکن سیمکارتی
  • انواع دردگیر اماکن تحت شبکه

دزدگیر های اماکن ساده مبتنی بر آژیر:

این نسل از دزدگیرهای اماکن قدیمی ترین نوع آنها می باشند. در این نوع سیستم ضد سرقت هیچگونه آلارم و هشدار راه دور ارسال نمیکند. در این نوع دزدگیرها تنها آژیر به صدا در آمده توسط پنل دزدگیر نقش حفاظت از محیط را بر عهده داشت. از آنجایی که سارقان به سادگی میتوانستند آژیر این سیستم ها را از کار بیندازند، چنین سیستم های از امنیت بسیار پائینی برخوردار بودند. نسل های اولیه دزگیر کلاسیک و دزدگیر فایروال از این دسته بودند.

دزدگیرهای مبتنی بر آلارم راه دور از طریق خطوط تلفن ثابت:

در این سیستم ها دزدگیرها علاوه بر به صدا در آوردن آزیر و هشدار محلی برای فراری دادن سارقین، اقدام به تماس با شماره تلفن های ذخیره شده در تلفن کننده خط ثابت خود می نمودند. مشکل این نسل از دزدگیر ها در سهولت قطع خطوط تلفن ثابت توسط سارقین بود. هنوز از این نوع دزدگیرها به دلیل ارزان قیمت بودن در مراکز شهری پر جمعیت استفاده میشود. انواع مارک دزدگیر اماکن کلاسیک و دزدگیر اماکن فایروال و دزدگیر اماکن فایو استار دارای چنین تجهیزاتی هستند.

انواع دزدگیر اماکن بی سیم:

در سیستم دزدگیر اماکن باید سنسورها به پنل مرکزی متصل شده و هشدار را به این پنل ارسال نمایند. سپس وظیفه پنل مرکزی (سانترال مرکزی) دزدگیر اماکن می باشد که نسبت به هشدار دریافتی عکس العمل نشان داده و آژیر و هشدار محلی، و آلارم راه دور را ارسال نماید. برای اتصال سنسورها به دزدگیر از سیم ها دو زوج و چهار زوج استفاده می شود. اگر برای سیم کشی دزدگیر لوله های توکار در نظر گرفته نشده باشد، سیم کشی باید به صورت روکار انجام شود. بسیاری از اماکن مانند منازل و فروشگاه هایی که به زیبایی و دکوراسیون داخلی خود حساس می باشند ترجیح میدهند از سیم کشی روکار استفاده نکنند. تکنولوژی بی سیم وایرلس کمکی جهت اتصالات در چنین سیستم هایی می باشد. در این تکنولوژی به جای استفاده از سیم و کابل، سنسورها و بقیه تجهیزات دزدگیر به صورت وایرلس به سانترال مرکزی متصل می گردند. دو فرکانس ۳۱۵ و ۴۳۳ مگا هرتز کد شده رایج ترین باندهای فرکانسی مورد استفاده در چنین سیستم هایی می باشند.

دو مشکل چنین سیستم هایی عبارتند از:

  • تمام شدن شارژ باطری تجهیزات بی سیم
  • احتمال ایجاد نویز و پارازیت بر روی فرکانس رادیویی سیستم و اختلال در عملکرد سیستم.

انواع دزدگیر اماکن سیم کارتی:

از آنجایی که قطع خطوط تلفن ثابت بسیار ساده است و همچنین بعضی مناطق دسترسی به این خطوط تلفنی ندارند، در نتیجه انواع دزدگیر سیمکارت خور به بازار ارائه شده اند. یک دزدگیر سیمکارتی می تواند علاوه بر هشدار بر روی خط تلفن ثابت، از طریق خطوط تلفن همراه اقدام به ارسال هشدار پیامکی و یا هشداری تماسی به مسئولین مکان مورد سرقت بپردازند. تنها مشکل چنین سیستم هایی وجود دستگاه هایی است که قادر به پارازیت بر روی خطوط تلفن همراه به صورت محلی می باشند است. انواع دزدگیر کلاسیک (تلفن کننده سیمکارتی کلاسیک) و دزدگیر فایروال سیمکارتی و دزدگیر فایو استار سیمکارتی از این دسته می باشند.

دزدگیر

سیستم های دزدگیر اماکن تحت شبکه:

انواع دزدگیر اماکن تحت شبکه قابلیت تحت شبکه بودن و استفاده از آدرس های آی پی را به دو صورت دارا می باشند:

  • استفاده از بستر شبکه برای ارتباطات داخلی بین تجهیزات دزدگیر اماکن تحت شبکه هوشمند
  • ارتباط راه دور تحت شبکه برای ارسال آلارم راه دور بر روی بستر شبکه و وب

برای ارتباطات شبکه ای بین تجهیزات، باید تجهیزات دزدگیر از نوع تحت شبکه بوده و قابلیت اتصال به شبکه را دارا باشند. برای ارتباط شبکه راه دور، معمولا یک ماژول تحت شبکه قابل گسترش برای سانترال مرکزی وجود دارد. از این نوع دزدگیر های تحت شبکه برای تجمیع با سیستم های هوشمند ساختمانی استفاده میشود و امکان مدیرت و مانیتوریگ مجتمع راه دور را برای کاربران فراهم می آورد. انواع دزدگیر اماکن پارادوکس که دارای چنین تجهیزات پیشرفته ای می باشند. دزدگیر پارادوکس و برخی دیگر از برندهای پیشرو در زمینه سیستم های حفاظتی از تولید کنندگان مطرح تجهیزات حفاظتی تحت شبکه می باشند. انواع دزدگیر کلاسیک ، دزدگیر فایروال و دزدگیر فایو استار فاقد چنین تجهیزاتی می باشند.

نوشته اولین بار در پدیدار شد.

اطلاعاتی در مورد دزدگیر و انواع دزدگیرها

%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%af%d8%b2%d8%af%da%af%db%8c%d8%b1-%d9%88-%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d8%af%d8%b2%d8%af%da%af%db%8c%d8%b1

ABOUT THE AUTHOR